De nieuwe Coffeeshop in Amsterdam

Coffeeshop Amsterdam

Als je aan mensen buiten Nederland vraagt waar Amsterdam bekend om staat zal het antwoord niet verrassend zijn. De coffeeshop. Amsterdam en coffeeshop horen bij elkaar zoals de Wallen ook bij Amsterdam horen. En het is ook niet raar aangezien Amsterdam ongeveer 250 coffeeshops telt. De rol van de coffeeshops in Amsterdam is de afgelopen tien jaar veranderd van de marginale zijkant van de samenleving naar de sociale ontmoetingsplek van iedereen.

De sociale plek voor iedereen

De coffeeshop is niet alleen een plak waar je softdrugs kan halen, het is ook een sociale ontmoetingsplek. Hier kan je vrienden ontmoeten, nieuwe vrienden maken, tv kijken, allerlei spellen spelen en vooral optimaal genieten van de softdrugs. Het enige dat ontbreekt is een koud biertje maar dat is niet aan te raden om beide tegelijkertijd te gebruiken. Het is zelfs verboden in Amsterdamse coffeeshops samen met roken van sigaretten. Dat klinkt raar maar de coffeeshops willen er voor iedereen zijn, ook voor degene die wel van softdrugs houdt maar niet van meeroken houdt.

De regels van Amsterdam en de coffeeshop

Veel mensen en voornamelijk buitenlanders denken dat softdrugs in Nederland legaal zijn. Dit is echter niet het geval. Drugs en dus ook softdrugs zijn illegaal in Nederland. In Nederland is echter afgesproken dat je niet vervolgt wordt als je minder dan 5 gram bij je draagt. Dit wordt beschouwd als een hoeveelheid voor persoonlijk gebruik. De coffeeshop is daarnaast een bewaker van het goede gebruik van softdrugs. Zo mag je slechts twee keer per dag in dezelfde coffeeshop komen en moet je je ten alle tijden kunnen legitimeren. Onder de 18 jaar (en soms 21 jaar) krijg je geen toegang.

Geniet van de wiet

De regels van de coffeeshop, Amsterdam en Nederland worden streng gehandhaafd. Dit maakt dat de tegenwoordige coffeeshop in vergelijking met vroeger een grotere sociale en handhavingsrol heeft. Zoals voor veel producten geldt; geniet maar geniet met mate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *